Draadloze alarmsystemen, wat is er handig aan

Draadloze alarmsystemen, wat is er handig aan

Wat is er zo handig aan een alarmsysteem dat tegenwoordig zoveel mensen het hebben? Je weet natuurlijk wel dat het veilig is want zodra er ingebroken wordt gaat er een alarm af waardoor de alarmcentrale meteen weet dat ze erheen moeten komen. Maar is het ook zo handig voor jou? Dat gaan we in dit artikel bespreken en daarna kun je zelf beslissen of het alarmsysteem wel of niet handig is voor jou en voor bij jou thuis.

Uitleg van de werking van alarmsystemen

Elk alarmsysteem, maakt niet uit van welk merk hij is, bestaat uit vier delen. De detectie, de centrale, de bediening en de alarmmelding. Tegenwoordig zijn ze veel kleiner en discreter geworden waardoor ze ook meteen een stuk betrouwbaarder zijn dan voorheen. Het alarmsysteem gaat niet zomaar meer af waardoor je dus geen loze meldingen meer verstuurd. Ook de prijzen van de goede alarmsystemen zijn flink gedaald. Alleen maar voordelen dus. Maar voordat je een alarmsysteem aanschaft moet je wel goed opletten omdat er zoveel verschillende systemen zijn. Er zijn een aantal punten waarop gelet moeten worden:

  • Let goed op de prijs kwaliteitsverhouding. Er bestaat bijvoorbeeld goedkope en goede alarmsystemen maar ook slechte en dure;
  • Let erop dat het alarmsysteem werkt op 868MHZ. Dit is namelijk een bepaalde frequentie die afgeschermd is voor alarmapparatuur. Hierdoor is er minder kans op een valse melding.
  • Let erop dat het alarmsysteem NCP gekeurd is;
  • Zoek van te voren de referenties op van het bedrijf waar je het alarmsysteem wilt kopen.
  • Zoek op of dit bedrijf VEB of BORG erkend is. Dat weet je zeker dat het een betrouwbaar bedrijf is.

De specificaties van een alarmsysteem

  • De detectie. Er zijn verschillende soorten beveiligingen waar je voor kunt kiezen bij een alarmsysteem. Raambeveiliging is een van deze soorten. Hierbij wordt de inbreker gedetecteerd zodra hij een poging doet om binnen te komen via het raam. Ruimtelijke beveiliging is een ander soort. Hierbij wordt de inbreker gezien wanneer hij eenmaal in het huis binnen is gekomen;
  • De bediening. Het bedieningsklavier moet op een bepaalde manier geplaatst worden. Namelijk in een beveiligde zone. Er kunnen ook meerdere klavieren in een huis geplaatst worden. Bijvoorbeeld in de inkomsthal, garage, verschillende verdiepingen. In deze klavier heef je een code in bij het verlaten van het huis en bij het binnenkomen ook weer. Als er dan iets wordt gezien als je afwezig bent kun je dit aflezen aan het klavier.