Ezel adopteren en Ezel opvang

Ezel adopteren en Ezel opvang

De ezel opvang zet zich in voor verwaarloosde en mishandelde ezels. Helaas gebeurd het nog vaak dat ezels mishandeld worden of op stal verwaarloosd worden. De ezel opvang zorgt ervoor dat ezels een tweede kans krijgen. Ze ondersteunen de ezel met aansterken en zorgen uiteindelijk voor en nieuw thuis voor de ezel. Sommige ezels zijn te zwak of te oud om te herplaatsen. Deze ezels blijven levenslang gelukkig in de ezel opvang. Alleen om dit werk mogelijk te maken is veel geld nodig voor o.a. de verzorging en medische kosten van de ezels. Om het werk te blijven uitvoeren kunnen donateurs een ezel adopteren. Door de adoptie wordt de ezel fictief van jouw en wordt er geld opgebracht om de ezel te verzorgen en eventuele medische kosten te betalen.

Financieel een ezel adopteren in de ezel opvang.

Een ezel adopteren kan dus financieel bij een ezel opvang in de buurt. Voor een bepaald bedrag per jaar wordt u eigenaar van een ezel. Naast het feit dat u eigenaar bent kan u de ezel vaak bezoeken. Bij sommige opvangen is dit iedere dag mogelijk, maar er is ook een opvang waarbij u alleen op bepaalde dagen op bezoek kan. Zo worden er dagen georganiseerd waarbij u in de ezel opvang uw eigen adoptie ezel kan ontmoeten. U heeft zo een idee welke ezel u financieel geadopteerd heeft.

Wat doet de ezel opvang van uw adoptiegeld?

Een ezel adopteren is natuurlijk een origineel verjaardagscadeau of een fantastisch gebaar voor dierenliefhebbers. Maar wat doet een ezel opvang met het adoptiegeld? Het adoptiegeld wordt gebruikt om voor een klein beetje de kosten op te vangen. Uiteraard worden lang niet alle kosten gedekt. Hiervoor wordt vaak aanspraak gemaakt op donaties en sponsoren voor voeding en hooi. Vrijwilligers verzorgen de ezels zodat hier geen kosten voor gemaakt worden. Het geld dat u doneert wordt dus puur gebruikt voor benodigdheden zoals voer en een schone stal. Daarnaast wordt het adoptiegeld eventueel gebruikt voor medische kosten. Zo blijft uw ezel gezond dankzij de vakkundige verzorging en het eten van uw gedoneerde geld. Met een ezel adopteren helpt u het diertje dus snel een stap verder in de koude mensenwereld. In de ezel opvang krijgen ze nu tenminste het leven dat ze verdiend hebben zonder mishandeling of verwaarlozing. Ezels zijn tenslotte lieve dieren die een tweede kans verdienen.