Goedkope bruiloft

Veel mensen willen goedkoop trouwen, dat is duidelijk. Hoeveel geld een feest met familie en vrienden kost, wordt echter voor veel stellen vaak pas duidelijk als de planningsfase van het huwelijk begint. Zelfs voor kleine bruiloften en puur burgerlijke bruiloften zijn er enkele items die gewoon geld kosten. Huwelijksuitnodigingen, jurken voor de bruid en bruidegom, boeket bloemen, trouwringen, eventueel een huurauto, huwelijksdiners en kleine attenties voor gasten kosten geld en ontbreken eigenlijk op geen enkele bruiloft. En een budget voor een fotograaf en een locatie om te vieren zou niet eens genoemd worden. Het grootste deel van elk huwelijksbudget wordt besteed aan foto’s, locatie, eten, kleding, ringen en muziek, maar ook kleine spullen als accessoires en fooien vormen aan het einde van de bruiloft een bedrag. Natuurlijk zijn er enkele tips en trucs om een ​​grote bruiloft goedkoper te maken. We hebben de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om geld te besparen op de bruiloft hier voor je verzameld.

Bespaar op briefpapier voor bruiloften

Trouwen zonder huwelijksuitnodiging zal moeilijk zijn. Natuurlijk kun je je gasten ook een berichtje of een e-mail sturen, maar een huwelijksuitnodiging op papier is voor velen een onderdeel van trouwen. Er is natuurlijk een grote verscheidenheid aan aanbieders bij de kaartwinkels, maar over het algemeen kun je zeggen dat je online goedkope trouwkaarten kunt kopen en veel geld kunt besparen. Veel online drukkerijen hebben vaak kortingsacties voor huwelijksuitnodigingen of er zijn kortingen als u een groot aantal uitnodigingen bestelt. Hoe eerder u de huwelijksuitnodigingen koopt, hoe beter. Hoe sneller het afdrukken meestal moet, hoe duurder het wordt. Online kaartenwinkels doen vaak niet onder voor lokale aanbieders wat betreft design en kwaliteit. Voor de zekerheid kunt u eerst uw kaarten kopen met de minimale bestelhoeveelheid en ze in uw hand houden en goed kijken.

Doe-het-zelf-projecten die geld besparen

DIY-projecten (do it yourself) besparen puur geld en maken een bruiloft wonderbaarlijk individueel. De enige vangst die ze met zich meebrengen is natuurlijk de factor tijd. Als u veel zelf wilt doen, heeft u voldoende van tevoren nodig. Maar met een beetje planning kunnen kleine en mooie projecten onder de knie worden. Als je een grote familie hebt en vrienden die graag knutselen, kun je overwegen om in een vroeg stadium een ​​aantal projecten aan vrienden en familie over te dragen. Het begint natuurlijk met de kleding: als je echt wilt sparen, vraag dan oma, tante en peettante naar hun oude trouwjurken! Er kunnen natuurlijk grappige vondsten zijn die voor jou absoluut uitgesloten zijn, maar het is de moeite waard om te controleren. Misschien zit er de een of de ander tussen. Als het niet de hele trouwjurk is, kun je misschien oma’s sluier, tantes tas of peetmoeders trouwketting dragen. Je zou meteen het “iets ouds” hebben aangevinkt. Maar niet alles hoeft ‘nieuw’ te zijn, vooral niet voor een klein burgerlijk huwelijk. Keira Knightley ging voorop en trouwde in een prachtige jurk die ze al had gedragen en keer op keer draagt. Anderen trekken losse spijkerjasjes over een jurk heen en jij hebt mooie schoenen in je kast en je mag ze weer aan! In combinatie met een chique jurk zien dergelijke accessoires er geweldig en modern uit en verlichten ze vooral kanten jurken.

Ontwerp uw eigen bloemstukken

U kunt ook zelf de bloemstukken maken of iemand van de familie inhuren die van bloemen houdt. Grote, losgebonden boeketten bloemen zijn trendy en bloemen uit de markt zijn goedkoper en vaak frisser en mooier. Ga naar een marktkraam of de groothandelsmarkt en maak een afspraak wanneer u de bloemen nodig heeft. Vaak krijg je van de dealer een andere deal dan van de bloemist. Bespreek wat je in gedachten hebt en bind een voorbeeldboeket aan elkaar, zodat je kunt zien of het resultaat overeenkomt met je ideeën. Dan kunt u iemand inhuren om de bloemen op de ochtend van uw huwelijk in ontvangst te nemen of op te halen. Iemand moet ‘s ochtends het bruidsboeket binden, je brengen en de resterende bloemen naar de locatie rijden. Maak je geen illusies, je zult er op de trouwdag geen tijd of zin voor hebben. Vraag vrienden of familie wie voor de bloemen kan zorgen. Zeker bij de bloemen voor de locatie moet je bedenken dat je bakjes nodig hebt die af en toe met de bloemen weggevoerd moeten worden. In het geval van kleine bedrijven kan iemand deze avond gewoon meenemen in de auto. Voor grotere huwelijksfeesten kunnen daarentegen meerdere auto’s samen met de decoratie worden gebruikt. Of je geeft de bloemen van de tafel aan je gasten.

Maak zelf tafeldecoraties

Op de locatie kunnen, afhankelijk van de huwelijksdecoratie, oude thee- en koffiepotten er geweldig uitzien als bloemenvazen. Het hoeft niet allemaal vol bloemen te staan, een beetje gipskruid, een paar pioenrozen of tulpen afhankelijk van het seizoen en een paar takjes als decoratief groen en op tafel zijn genoeg voor kleinere trouwtafels en zien er prachtig uit. Als je een getalenteerde houtbewerker in je familie hebt, kun je houtschijfjes laten snijden. Hierop kunnen boeketten bloemen, enkele decoratieve elementen zoals oude boeken, kanten dekens en eventueel andere oude schalen worden gerangschikt. Het ziet er mooi en licht en individueel uit. Eenvoudige en simpele tafeldecoraties in wit & groen zijn trendy.

Kadootjes voor de gasten zelf maken

U kunt ook creatief worden met de gastgeschenken en hoeft niet per se veel geld uit te geven. Heb je een grote reep gepland? Plaats vervolgens papieren zakken voor uw gasten op hun plaats, die als cadeau gevuld kunnen worden. Bind kleurrijke rietjes in de kleur van je bruiloft aan kleine champagneflessen en leg ze op hun plaats. Koop zakjes met bloemzaden en ontwerp een papieren zakje met je naam en je trouwdatum om het in te doen. Als de gasten dan de zaden zaaien, zullen ze een geweldige herinnering aan uw bruiloft hebben. Hou je van jute tassen en hou je van creatief bezig zijn? Verf of schrijf op jute zakken met je naam of je trouwmotief en je trouwdatum. Hou je van chocolade? Maak drinkchocolade om mee te nemen van gesmolten chocolade, houten potloden en kleine bakvormpjes! Of doe geen cadeautjes en vestig de aandacht van uw gasten op de mogelijkheid om zelf koele dranken te mixen. Regelt alles wat je nodig hebt voor een paar drankjes op een karretje. Schrijf de ingrediënten en de recepten op papier en kader ze in, leg ze op tafel en laat je gasten zich vermaken!

Geld wensen als huwelijksgeschenk

Een nieuwe stofzuiger, een mixer en een decoratieve vijzel voor in de tuin? Zijn deze geschenken niet naar jouw smaak? Dat kunnen we begrijpen. Uiteraard ontvangen de bruid en bruidegom graag geld van de gasten voor hun bruiloft als ze dat willen. In de huwelijksuitnodiging kun je alvast een notitie schrijven dat de gasten weten dat ze niet op zoek hoeven te gaan naar ongebruikelijke huwelijksgeschenken voor jou. Dit budget is een groot deel van grote bruiloften en kan natuurlijk meegenomen worden bij het betalen van de rekeningen. De enige vangst: je kunt natuurlijk een ruwe schatting maken, maar er is geen garantie hoeveel geld er daadwerkelijk zal komen. Daarom, als de grote items voor de bruiloft al aanwezig zijn, plant dit geld dan voor rekeningen, die dan niet langer de grote bedragen zijn. Dus je speelt op safe, maar bespaart toch op het huwelijksfeest.

Krediet opnemen

Mocht je op de bruiloft wat spullen niet willen missen, maar er geen geld voor hebben of over het algemeen een goede financiële injectie nodig hebben voor de bruiloft, dan kun je natuurlijk een lening afsluiten. Er zijn een paar aanbieders van huwelijksleningen op de markt, zij vergelijken de voorwaarden en informeren u over de looptijd en hoogte van de rente. Deze twee zijn natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid geld die u leent. Bij vergelijkingsplatforms kun je vaak goedkoper een lening krijgen dan bij de bank om de hoek. Een lening afsluiten is voor velen een gemakkelijkere oplossing dan lenen bij de familie. Maar heb je een ongecompliceerde relatie met je gezin, dan kun je voor de bruiloft natuurlijk een financiële subsidie ​​aanvragen. Het kan zelfs worden aangeboden door gulle ouders of grootouders. Bedenk goed hoe het lenen van geld de relaties met gezinsleden niet moeilijk maakt. Het is tenslotte jouw bruiloft! U wilt de bruiloft plannen met het budget zoals u het heeft en zoals u het wilt.

Kleine tips voor het grote feest

Dat begint al met de ringen, Niemand die dit verplicht, en als je toch ringen wilt uitwisselen bij de huwelijksinzegening, hoeven dit natuurlijk geen dure ringen te zijn.

Als u een DJ heeft geboekt voor uw bruiloft, of bij andere dienstverleners, kunt u geld besparen als u deze ‘s avonds of op de dag van de bruiloft contant betaalt. Houd er natuurlijk rekening mee dat dit misschien voor u geregeld kan worden door een getuige of een goede vriend, zodat u er op uw trouwdag niets mee hoeft te doen. U kunt decoraties en meubels samen lenen voor een bruiloft en deze na het feest teruggeven.

Als u bepaalde gerechten wilt gebruiken, kunt u deze lenen (evenals decoratieve elementen en meubels). Dan hoef je maar een fractie te betalen van wat het iets nieuws zou kosten. Als u uw trouwjurk niet wilt houden, kunt u deze na de bruiloft weer verkopen. Vooral designermodellen halen nog steeds goede prijzen, ook op online platforms. Neem contact op met vrienden en praat met vrienden die al getrouwd zijn. Ze kunnen ook tips hebben over wat ze achteraf anders zouden doen en wat hen veel geld zou kosten.

Het is natuurlijk altijd belangrijk om op te merken waaraan veel geld moet worden besteed. Ontvang aanbiedingen van verschillende serviceproviders en vergelijk ze. Onderhandel opnieuw als u het gevoel heeft dat u een betere deal kunt krijgen. Neem ook de tijd om op zoek te gaan naar de juiste serviceprovider.